50 jaar FKG architecten aan de Zaan

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het architectenbureau verschijnt het boek ‘50 jaar FKG architecten aan de zaan’. Het boek bestaat uit vijf tekstcomponenten:

De geschiedenis van het bureau: oprichting, groei, tijdelijke teruggang, gecontinueerde groei directeuren/eigenaren, zakendoen en samenwerking, afscheid en opvolging.

Een beschrijving van 42 door FKG ontworpen gebouwen. Deze zijn door het bureau zelf gekozen uit de circa 2000 projecten die het in de loop van zijn bestaan onder handen heeft gehad. Ze zijn representatief voor het de ontwikkeling van het bureau en de tijdgeest.

Een beschrijving van de architectonische stromingen in de tijdgeest van de laatste 50 jaar waar mogelijk toegespitst op de Zaanstreek en ontwerpen van FKG.

Een persoonlijke column van Jan Goedhart, de huidige directeur eigenaar

Anekdotes uit de loop van het bestaan van het architectenbureau.

Het architectenbureau in Zaandijk, een van de grootste van de regio, voert de huidige naam sinds 2001. Daarvoor was het bureau bekend als Feitsma architect bna, Feitsma + Kruit architecten BNA en Feitsma, Kruit en Goedhart architecten en was het lange tijd gevestigd aan de Stationsstraat in Koog aan de Zaan.

Formaat 20 x 25 staand

Omvang 144 pagina’s

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.