Zoek uw boek

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe uitgaven.

Uitgeverij Noord Holland neemt uw privacy serieus. Wij verstrekken uw gegevens dan ook niet aan derde partijen.

Alle uitgaven

Het geheugen van Waterland
‘Marktrecht gaf Purmerend vleugels’, ‘Edam en de Zuidpolder in 1630’, ‘Drie vinkjes uyt een nesje’, zomaar wat titels van verhalen uit dit jubileumboek van het 40-jarige Waterlands Archief in Purmerend.
€ 14,95
450 jaar Zaanse industrie
4 reacties
€ 39,95
In het hart van Noord-Holland ligt één van de jongste zeventiende eeuwse polders. Een droogmaking waar de waterbouwkundige ingenieur, Jan Adriaansz. Leeghwater, zich mee bemoeide.
€ 24,95
Tachtig jaar geleden eindigde de Spaanse burgeroorlog (1936-1939), voorspel van de Tweede Wereldoorlog.
2 reacties
€ 14,95
De Noord-Hollandse waterschappen tijdens de Tweede Wereldoorlog
1 reactie
€ 17,95
In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad bevindt zich een bijzonder stuk Noord-Holland. Hier stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ, een noordelijke tak van de Rijn die bij Castricum in zee uitmondde.
4 reacties
€ 39,95
Veel kinderen zijn met Molenaar’s Kindermeel grootgebracht. Het fascinerende verhaal over de ontdekking van het kindermeel in 1888 – nu 130 jaar geleden – en de snelle opkomst, groei en bloei van het Westzaanse familiebedrijf P. Molenaar& Co.
3 reacties
€ 22,95
Aan Wad en Waard, geschiedenis van Kolhorn
De inwoners van Kolhorn speelden een rol in de ontwikkeling van de Noordkop. Met lef en volharding groeide deze onbeduidende plek uit tot een kleine haven voor overslag van goederen.
1 reactie
€ 29,95
Verhalen uit de oude visserswijk
€ 22,75
Een opmerkelijk verhaal over de herbouw en zijn functie in de Gouden Eeuw

€ 14,95
In de vroege ochtend van maandag 4 mei 1896 begon aannemer Elbert Boots aan de sloop van de Wormer beschuitstoren. Ruim drie weken later al trok hij de laatste funderingspaal uit de grond.
€ 9,95
De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad met 46 forten en batterijen en twee vestingsteden. Vanuit de forten is nooit gevochten, maar de stelling had zeker een afschrikkende werking.
1 reactie
€ 24,95

Pagina's