Als je verzint, kan je alles

Een nieuw kijk en (voor)leesboek voor iedereen vanaf 4 jaar. Met tekeningen, foto’s en ideeën hoe je met zelfgemaakte poppen, knuffels, kussens en lappen een spel kunt maken.

Ella Snoep reisde meer dan dertig jaar met haar eigen marionettentheater, in en buiten Nederland, langs schouwburgen, theaters en scholen om voorstellingen te geven. Haar eigen naam is Ella Reitsma. Onder die naam werkte zij als kunstredacteur bij Vrij Nederland en publiceert zij boeken over kunst- en cultuurgeschiedenis. Ze speelt nog steeds in haar eigen boerderijtheater in Abbekerk, Noord-Holland. Nu heeft ze haar drie laatste theatervoorstellingen omgewerkt voor Als je verzint, kan je alles. Dat zou je haar lijfspreuk kunnen noemen; wie het verzinnen is verleerd, mist een been. Dit vrolijke boek heeft 64 pagina’s en 45 tekeningen en foto’s waarbij je van alles kunt verzinnen.

Korte inhoud van de verhalen

Haring onder het Gras gaat over het meisje Marlinda dat met haar grote broer een wedje heeft gemaakt. Als zij ’s nachts alleen met Tijgertje in haar tent durft te blijven, niet bang is voor kriebelige beestjes en nooit meer iets kwijt raakt, mag ze een dag met hem mee in zijn boot. Over de zee. Voordat het zo ver is, moet er ondergronds nog heel wat gebeuren.

De Prins van Mongolië is geïnspireerd op Joshua, kleinkind van 4 jaar, die leek op een prins uit een ver land in het oosten waar de zon opkomt. Misschien wel Mongolië. Een dromer én onderzoeker. Verzot op verhalen en zo eigenwijs als Prins Soj, de held van dit verhaal.

Beer in de Bergen is gedeeltelijk gebaseerd op eigen ervaringen. In de hoofdstad Tirana gaf Ella Snoep 10 dagen workshops in het officiële door de Staat gesubsidieerde poppentheater. Daar werden vele bijzonder verhalen verteld en gemaakt.

Formaat: 200x280mm
Omvang: 64 pagina’s binnenwerk, 45 illustraties, hard cover

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.