The Amazing Rembrandts

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en zorgorganisatie Amerpoort Asvz organiseren van 18 februari tot en met 3 juli 2006 een bijzondere tentoonstelling: The Amazing Rembrandts.

Deze tentoonstelling neemt een unieke plek in binnen Rembrandt 400, een reeks exposities, evenementen en activiteiten in het kader van het 400-ste geboortejaar van Rembrandt van Rijn (1606-1669). Het laat Rembrandts werk zien door de ogen van kunstenaars met een verstandelijke beperking.

In de zomer van 2005 bezocht een groep kunstenaars met een verstandelijke beperking het Rijksmuseum. Daar stonden ze oog in oog met De Nachtwacht, De Staalmeesters en het Joodse Bruidje. Ze lieten er hun werk door inspireren, met verbijsterend resultaat. De werken van de kunstenaars van Amerpoort Asvz worden omringd door de sfeer uit Rembrandts tijd want het Amsterdamse woonhuis uit de 17de eeuw, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, dit woonhuis met zijn kerk op zolder is sinds de tijd dat het gebouwd werd nauwelijks veranderd.

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het boekje The Amazing Rembrandts. Daarin staan de 50 schilderijen afgebeeld die in het gehele museum worden tentoongesteld.

In het boekje staan naast de werken van The Amazing Rembrandts de werken van Rembrandt. Vele werken van Rembrandt zijn getransformeerd tot kleurrijke en verrassende schilderijen. Vanuit hun onbevangen expressie brengen de kunstenaars een ode aan de Meester van de Gouden Eeuw.

Van de voorbereidingen van de tentoonstelling is een documentaire gemaakt door programmamaker Leo Janssen. De AVRO zendt deze uit op 18 februari 2006.

Formaat A5 staand
Omvang 48 pagina’s
Bindwijze genaaid gebrocheerd

Reacties

LS, Kan ik dit boekje nog bestellen, Met vriendelijke groet, Charlotte

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.