Duizend en meer verhalen op sterk water

13 miljoen dieren  Zoölogisch Museum Amsterdam

Honderdduizenden potten met dieren op sterk water, miljoenen vliegen, vlinders en kevers op spelden, duizenden laden vol schelpen en niet te vergeten de ijsbeer, die werd geschoten tijdens de Willem Barentsexpeditie van 1884, behoorden tot voor kort tot de collectie van het Zoölogisch Museum Amsterdam (ZMA).

Aan dit museum is nu voorgoed een einde gekomen: de collectie is verhuisd naar Naturalis in Leiden. De overgang van de collectie wordt gemarkeerd met de verschijning van een boek over de geschiedenis van het ZMA: Duizend en meer verhalen op sterk water van journaliste en kunsthistorica Ella Reitsma.

Ze deed jarenlang onderzoek naar die geschiedenis. Haar boek vertelt voor het eerst het verhaal over het museum: de oprichting, het ontstaan van de wetenschappelijke collectie, de diverse – soms spraakmakende – directeuren en wetenschappers, belangrijke expedities zoals de Siboga-expeditie en topstukken uit de indrukwekkende collectie. Reitsma zet behalve met tekst ook met beeld zo’n honderd van die topstukken in de schijnwerpers: ze selecteerde oude expeditie foto’s en maakte zelf intrigerende, soms theatraal geënsceneerde foto’s. Haar rijk geïllustreerde boek is daarmee een schitterend eerbetoon aan honderddrieënzeventig jaar verzamelgeschiedenis: een mooie, blijvende herinnering aan een belangrijk wetenschappelijk instituut.

Fotografie: Ella Snoep

Formaat 22 x 28 cm staand

Omvang: 320 pagina’s

Bedrukking: geheel in 4 kleuren

Bindwijze: genaaid gebonden

Reacties

Jammer dat dit museum is verdwenen. Maar wat een prachtige uitgave is dit. Ik heb het na aankoop al weken op tafel liggen en geniet er bijna dagelijks van.
kan ik dit boek nog kopen? Ik hoop het zeer . met vriendelijke groet. kaptein-verhoef@versatel.nl
Volgens mijn broer, aan wie ik het cadeau heb gedaan, is het een prachtig boek. Hij bladert en leest er dagelijks in. Echt een aanwinst!
Vervolgens Titan Gel werkt als Viagra, naast de mannelijke het geslachtsverhoging van de lange termijn. Dit product male enhancement heeft geholpen duizenden mannen over de hele wereld te verbannen, angst over de grootte van de penis onvoldoende, waardoor de slechte prestaties in bed. <a href="http://elmacho.xyz/titan-gel-in-nederland-echte-reviews-en-resultaten-hoe-te-gebruiken-en-hoe-te-bestellen">http://elmacho.xyz/titan-gel-in-nederland-echte-reviews-en-resultaten-hoe-te-gebruiken-en-hoe-te-bestellen</a> Gebruik. Cobeco Bull Power Delay Gel Bestekoop kleiner dan b groter dan The ultimate bull power delay gel helpt bij het uitstellen van de ejaculatie. kleiner dan /b groter dan Breng een vingertop gel aan op de penis en masseer vervolgens in. Na ongeveer 15 minuten is de geld goed in de huid van de penis ingetrokken en heeft dan een plaatselijk verdovend eff.
Een prachtig boek. Mooie illustraties en zeer interessant om te lezen.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.