Jan Groenhart, schilderijen en aquarelen

De kunstenaar Jan Groenhart geniet al vele jaren belangstelling, niet in het minst door zijn sfeervolle weergave van het waterrijke Noord-Hollandse landschap. In dit volledig in kleur uitgevoerde boek leren wij hem nu ook kennen als schilder van bloemen en vooral van mensen in hun werk en spel.
Zijn reizen door Zuid-Amerika in 1992 en volgende jaren beïnvloedden zijn werkwijze en voegden er een meer emotionele waarde aan toe.
Voor deze tweede uitgave koos Jan Groenhart als veelzeggend motto een uitspraak van museumdirecteur Willem Sandberg uit 1973:
'Zien begint met respect voor de ander, voor wat hij maakt en met de behoefte om mee te leven, zijn werk vragend te benaderen. Zien is een levenshouding - de rest is plaatjes kijken'.

Formaat: 285 x 285 mm
Omvang: 148 pagina's
Bedrukking: in 4 kleuren
Afwerking: gebonden in linnenband, met stofomslag

Reacties

Wij zijn erg blij met onze aankoop. Waren al enige tijd op zoek naar dit boek.
Ik heb al jaren gezocht naar dit boek, ben hier erg blij mee
Het boek is een aanwinst voor mijn verzameling. Ik heb er van genoten!
Prachtig boek! Ben benieuwd naar "Het gevoel van landschap", maar is me vooralsnog iets te kostbaar om aan te schaffen.
Prachtig boek! Ben benieuwd naar "Het gevoel van landschap", maar is me vooralsnog iets te kostbaar om aan te schaffen.
Heel blij met het boek ! Ik ken het werk van Jan Groenhart en wilde dit boek graag bezitten. Bovendien ben ik nog op zoek naar het boek "Noord Holland in aquarel". Daar staat mijn aquarel in. Is er nog een exemplaar te koop?
Een schitterend boek. Vooral de "mensen" schilderijen spreken mij erg aan omdat ik zelf ook schilder en ook in Peru ben geweest.
Ik ben een aantal jaren geleden gaan aquarelleren en het boek is een grote inspiratie voor mij.Ik ben er erg blij mee.
Prachtig boek en heel inspirerend!
Mooi boek met prachtige schilderijen op voor mij zeer bekende plekken, zoals de Zaanstreek en het strand van Bergen aan Zee. Goeie schilder met een een variëteit in stijl!

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.