Leuke adressen in Haarlemmermeer

Alles rond de ringvaart

‘Leuke Adressen’ is bedoeld om relatief onbekende gebieden in Nederland voor het voetlicht te brengen. De serie zet zowel hartverwarmende kleine initiatieven en bijzondere plekjes als grootschalige evenementen op de kaart. Dit eerste deeltje gaat over gemeente Haarlemmermeer. Het beschrijft de ontwikkelingen van woeste ‘waterwolf’ tot vruchtbaar polderland. Het geeft per dorp of buurtschap een overzicht van alles wat er in de naaste omgeving te doen en te zien is.

‘Leuke adressen in Haarlemmermeer’ is geschreven vanuit het oogpunt van bootjesmensen die een ‘rondje Ringvaart’ maken. Omdat niet alle ‘ringvaarders’ zelf een boot(je) bezitten, start het boekje in Aalsmeerderbrug, de enige plaats in Haarlemmermeer waar u voor meerdere dagen een boot kunt huren. Met de klok mee vaart u over de Ringvaart langs Haarlemmermeerdorpen en –buurtschappen en maakt u soms uitstapjes naar tegenoverliggende dorpen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Om uiteindelijk – een hele ervaring, talloze foto’s en hopelijk een bruin kleurtje rijker – weer in Aalsmeerderbrug uit te komen.

Wie met eigen boot, auto, motor, fiets, skates of wandelend de Ringvaart rond wil, kan natuurlijk op elke willekeurige plek starten. En wie gericht naar bijvoorbeeld historische plekjes, musea, mooie natuurgebiedjes, boerderijwinkels, muziekfestivals, bootverhuurbedrijven of restaurant zoekt, vindt alle mogelijkheden in de thematische inhoudsopgave achterin het boekje. 

Kortom, een naslagwerk voor iedereen die Haarlemmermeer wil (her)ontdekken.
Want er is méér in de Haarlemmermeer!

Reacties

Heeft u dit boekje nog?

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.