Molengids Noord-Holland

Deze molengids geeft een overzicht van alle 153 molens in Noord-Holland met daarbij informatie voor de toerist die een of meerdere molens wil bezoeken.
Molens zijn nog steeds bepalend voor het landschap van Noord-Holland en de belangstelling voor deze groep monumenten is groeiende. Veel molens getuigen van onze eeuwig durende strijd tegen het water. Industriemolens aan de Zaan hebben hun bijdrage geleverd aan de Gouden Eeuw. Op verschillende plaatsen in Noord-Holland worden pogingen ondernomen om verdwenen weer terug te brengen. Zij bepalen in belangrijke mate de skyline van ieder dorp en stad. Veel toeristen bezoeken de bekende molens in de Schermer of de molen van Katwoude op de route van of naar Volendam. De molens van de Zaanse Schans kent iedere Japanner. Gelukkig zijn er veel meer molens. Dat laat deze gids zien. Wie een weekend molens wil bezoeken kan met deze gids zelf zijn of haar route bepalen en contact opnemen met de molenaars zodat men niet voor een gesloten deur komt te staan.

Formaat 10 x 16 cm

Reacties

Fantastisch naslagwerk op zakformaat, alle molens uit de regio in kaart. Per molen alle belangrijke gegevens op een rij. Molenfuncie, type, locatie, bouwjaar, maat van de vlucht etc. Klein minpunt is dat deze uitgave uit 2004 is, waardoor niet alles meer up to date is. Desondanks de moeite waard, erg tevreden mee.
Informatief boekje!

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.