Polderlands

Glossarium van waterstaatstermen

Nederland is hèt Polderland. Het poldermodel staat model voor Nederland. Dankzij het polderstelsel is Nederland goed en veilig bewoonbaar. De waterschappen, ofwel de polders, staan hier al zo’n negen eeuwen borg voor. Het polderwerk heeft niet alleen een schat aan kennis en ervaring opgeleverd, maar ook zijn eigen taal: het Polderlands.

De Vereniging voor Waterstaatsgeschiedenis heeft in 1990 het initiatief genomen tot de samenstelling van het woordenboek voor het Polderlands. Na bijna twintig jaar noeste arbeid heeft een werkgroep bestaande uit ervaren onderzoekers op het terrein van de poldergeschiedenis het woordenboek klaar. Vijfenvijftighonderdentwaalf  woorden zijn geselecteerd en van een definitie voorzien. Het resultaat mag er zijn, een degelijk en mooi uitgevoerd stuk poldergereedschap. Onmisbaar voor wie wil weten waar het in ons polderland om gaat.

Technische gegevens
Formaat      :    12 x 16,5 cm staand
Omvang      :    192 pagina’s
Bindwijze    :    genaaid gebonden
 

Reacties

Een bijzonder handzaam boekje met bijna elke waterschapsterm die je kunt bedenken. Een must voor iedereen die met water en waterbeheer heeft te maken. Ook veel termen over molens! Klasse!
Prachtig handzaam boekje dat mij uitleg biedt over waterstaatstermen. De taal 'polderlands' kent 5500 woorden. Geweldig dat ze nu geboekstaafd zijn. Heel leuk om lopend en fietsend met dit boekje op zak, dit natte land nog beter te leren kennen.
Lekker handzaam boekje, handig als je onderzoek doet naar een "polder".

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.