Ruim Zicht

Boerderijen onder het zand van Amsterdam Nieuw West

"Ruim Zicht" is een boek over de geschiedenis van de boerderijen in het voormalig landelijke gebied van Sloten, Sloterdijk en Oud Osdorp. Het verhaalt over boerderijen die de afgelopen halve eeuw vrijwel allemaal verdwenen zijn net als de omliggende weilanden.
Ze moesten kort voor de oorlog plaatsmaken voor Bos en Lommer, na de oorlog voor Slotermeer en de overige westelijke tuinsteden en onlangs nog voor De Aker, de nieuwe wijk in de voormalige Middelveldsche Akerpolder.
Marja van der Veldt vertelt in "Ruim Zicht" over deze boerderijen en hun historie. Beschreven worden onder meer de boerderijen, Ruim Zicht van de familie Verbeek aan de Uitweg, Tussen Meer van Van den Broek en Zomerlust van Rijnierse aan de Sloterweg, Bos en Lommer van Van den Hoek aan de Sloterdijkermeerweg en 's Herenhave Geuzenveld van Veldhuisen aan de Haarlemmerweg. Ook de mensen, hun gewoontes en oude familieverbanden, het ontstaan van het landschap, de wijze waarop de polders beheerd werden, de bouwstijlen van boerderijen, de gang van zaken bij de onteigeningen en de reacties van de boeren daarop komen in het boek aan de orde.
De schrijfster heeft veel oud-bewoners van het landelijk gebied geïnterviewd. Hun verhalen zijn opgetekend en de foto's, tekeningen en schilderijen van hun boerderijen dienen als illustraties in dit boek.

Formaat: 225 x 240 mm
Omvang: 156 pagina's
Bedrukking: zwart /wit
Afwerking: genaaid gebonden in papierenband

Reacties

L.S. Ik ben bezig met een artikel over Boer Sjors. Ik heb begrepen dat de familie van Boer Sjors in het Boek Besproken wordt. Het liefst zou ik exemplaar van het boek willen bekomen, echter ik lees dat het niet meer leverbaar is. Is het mogelijk dat er een scan van het artikel over de familie de Jong gemaakt kan worden en deze naar mij te mailen? met vriendelijke groet Peter C.J. Perger peter.perger@planet.nl
Antiquariaat KOK heeft er een te koop. Oude Hoogstraat 18, 1012 CE Amsterdam, 020 623 1191

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.