Theo Mulder beeldhouwer

Beeldhouwer Theo Mulder (1928) heeft meer dan 60 jaar gewerkt aan een breed en veelzijdig oeuvre: monumentaal werk in opdracht, kleinere beeldjes, penningen, reliëfs en spontaan werk. In dit boek worden de artistieke uitgangspunten van Theo Mulder toegelicht en zijn plaats in de Nederlandse beeldhouwkunst.

De hoofdlijn in het boek is de ontwikkeling die Theo Mulder als beeldhouwer heeft doorgemaakt na zijn verhuizing naar Wieringen waar hij nu al meer dan 30 jaar woont en werkt tussen de vogels aan de rand van de Waddenzee.

Daarnaast is Theo Mulder zelf aan het woord: Aan de hand van een aantal beeldhouwwerken, die hij zelf beschouwt als essentieel voor zijn beeldhouwerschap, vertelt hij over zijn drijfveren als beeldhouwer en blikt hij terug op leven en werk.

Behalve beeldhouwer is Theo Mulder een vogelaar. Het observeren en fotograferen van vogels levert ideeën op voor het beeldend werk. Door verbanden te leggen tussen het beeldhouwwerk en de foto’s kijkt de lezer mee over de schouder van de kunstenaar en volgt hij het creatieve proces van het eerste idee tot een beeld van steen of brons..

Het is vooral een kijkboek: interviewfragmenten worden afgewisseld door een beeldverhaal over zijn leven dat is samengesteld uit foto's van het werk en foto’s uit de eigen collectie (Mul is een enthousiast fotograaf ).

Tentoonstelling
Vrijdagavond 30 mei, op Muls 80e verjaardag, zal op Wieringen in de Michaelskerk te Oosterland de feestelijke presentatie van het boek plaatsvinden tijdens de officiële opening van een expositie van zijn werk.

De expositie is te bezichtigen van zaterdag 17 mei tot en met zondag 13 juli in de Michaelskerk te Oosterland op Wieringen.

Beeld verhaal: Laurien Mulder en Suzanne Mulder
Eindredactie: Gijs Mulder
Fotografie: Theo Mulder, Ulpko Berghuis, Marc Dorleijn, Jos Fielmich, Tijs Tinbergen en Suzanne Mulder
Formaat: 18,5 x 26 cm, staand
Omvang: 140 pagina’s

Reacties

Dit boek ("Theo Mulder beeldhouwer") is niet meer leverbaar. Is het misschien wel antiquarisch te vinden?

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.