Van Bulderbos naar Ratteneiland

80 verrassende plekken in Noord-Holland dankzij vrijwilligers

Noord-Hollanders zijn nuchter, maar ook gepassioneerd. Dat blijkt wel als je aan hun natuur en landschap komt.  De afgelopen decennia ging de provincie vele malen op de schop. Waardevolle landschappen en bijzondere natuur werden van alle kanten bedreigd. Maar Noord-Holland zou Noord-Holland niet zijn als tegenover iedere bedreiging geen mensen staan die met hart en ziel de strijd voor hun groene omgeving aangaan. Daarom is Schiphol voor altijd verbonden met het Bulderbos en zijn de Amsterdamse stadsuitbreidingen niet meer los te denken van de Oeverlanden.

‘Van Bulderbos naar Ratteneiland’ geeft een boeiende inkijk op het ontstaan van vrijwillig natuurbeheer. Het toont een bewogen maatschappelijke context en laat tevens zien hoe het behoud van waardevolle natuurterreinen in veel gevallen een positief effect heeft op de sociale samenhang van de plaatselijke omgeving. U zult versteld staan van de verrassende, eigenzinnige verhalen die achter sommige onbekende gebieden schuil gaan. Het boek is dan ook een uitnodiging om deze unieke plekken in Noord-Holland te gaan verkennen!

Landschap Noord-Holland ondersteunt momenteel 140 vrijwillige werkgroepen die actief zijn in natuur- en landschapsbeheer. Het doel van de Stichting is om duurzaam behoud van natuur, landschap en cultuurhistorie in de hele provincie te verwezenlijken en om dit samen te doen met de bevolking van Noord-Holland.

Technische gegevens
Omvang 176 pagina’s
 

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.