Verborgen schoonheid

DE HUIZEN VAN BRIENEN, VAN LOON EN WILLET-HOLTHUYSEN

Enkele jaren geleden verraste Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier de liefhebber van tijdloze fotografiekunst met haar Amsterdamse Wintergezichten. Zij is in het oude Amsterdam gebleven en presenteert nu Verborgen schoonheid, de huizen Van Brienen, Van Loon en Willet-Holshuysen.

In deze monumentale grachtenpanden heeft zij vele, vele dagen rondgezworven en met het grote oog van haar analoge Hasselbladcamera gezocht naar de mooiste plekjes en ruimtes, in volle grandeur en in klein detail. Zo heeft zij de bijzondere sfeer van de museale huizen in schoonheid weten te vangen, een sfeer van verstilling en gestolde tijd. Vijf auteurs hebben zich er door laten inspireren voor een passende omlijsting.

Fotografie:
Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Tekst:
Reinier Baarsen
Bernard Hulsman
Nicolaas Matsier
Ileen Montijn
Alex Verburg

 

Reacties

Prachtboek!
Wonderschone foto's en kleurrijke begeleidende verhalen!
Dit boek is een juweeltje. De prachtige foto's ook in het groot gezien op PAN Amsterdam. Bij eventuele herdruk is koffietafelmaat aanbevolen! :)
Kocht dit boek voor vrienden. Zij vinden het een prachtige uitgave met mooie verstilde foto.s.
Ik kocht dit boek voor een vriendin. Zij vindt het prachtig.Voor ons weer een reden voor een bezoek aan Huize van Loon.
Bijzonder hoe in dit boek de intieme sfeer van de geportretteerde interieurs is vastgelegd. Prachtige beelden van verstilde schoonheid. Een waardevol bezit!
Prachtig boek waarbij het net lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De afdrukken van de Hasselblad camera komen erg mooi over in het boek. Het boek biedt een intrigerend kijkje in een aantal van Amsterdams mooiste grachtenpanden. Een aanrader!
Kostelijk boek. Ik was onder de indruk van de poëtische foto's, en genoot van de diversiteit van de teksten.

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.