Verwacht

De volgende boeken staan in onze uitgeefplanning. Als u geïnteresseerd bent in één van onze komende uitgaven, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan automatisch bericht over de verschijning van onze boeken.

 

 

 

 

 
Herauten op de Stelling

Verhalen over het leven op de forten
Auteur Agnes de Boer

De forten, batterijen en vestingsteden in het Zuid- en Zuidoostfront van de Stelling van Amsterdam bevinden zich op het raakvlak met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Twee verdedigingslinies die de Hollandse steden verdedigden door onderwaterzetting van aaneengesloten laaggelegen gebieden. Persoonlijke verhalen geven een kijkje in het dagelijks leven en werk op de forten van de Stelling: vanaf hun bouw omstreeks 1900 tot de herbestemming van het Unesco Werelderfgoed. In dit vierde en laatste boek met stellingverhalen laat Agnes de Boer u kennismaken met fortwachters, soldaten en buren van de forten en met beleidsmakers, ondernemers, vrijwilligers en architecten die vorm geven aan de toekomst van de Stelling van Amsterdam en haar forten: betrokken verhalen over de forten van toen en nu.

Verkoopprijs € 24,95

 

 
Gebouwd in De Rijp

Auteurs, Eric Berkhout, Fred Hoek en Martin Verkerk

Gebouwd in De Rijp II is de opvolger van de bijna gelijknamige voorganger die in juni 1991 verscheen. Dat boek werd toen gepresenteerd tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijper museum In ’t Houten Huis. In die tijd waren naast auteur Cornelis de Jong ook Herman Kaptein, Vic Wijnekus, Martien Verkerk en Johan van Leeuwen bij de samenstelling betrokken. Het boek vormde een leidraad voor een dorpswandeling, maar ook als naslagwerk voor de Rijper bewoners.

Ondanks dat het boek al jaren was uitverkocht, bleef er vraag naar. Dit was voor de VVV in De Rijp reden om in overleg met de Stichting Rijper Museum In ‘t Houten Huis en de Stichting Uitgeverij Noord-Holland te overwegen of een herdruk haalbaar was.
Omdat in de afgelopen jaren veel panden zijn gerestaureerd en veranderd werd besloten tot een nieuwe, herziene uitgave waarin ook een aantal straten zijn toegevoegd,.
De oorspronkelijke beschrijvingen zijn dikwijls uitgebreid en met nieuwe feiten aangevuld. Om de eerste versie in zijn waarde te laten, zijn de eerste vier hoofdstukken in verkorte vorm weergegeven, waarbij vooral wordt ingegaan op de bebouwde omgeving. En er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van nieuw beeldmateriaal.

Verkoopprijs € 17,95

 
Het geheugen van Waterland

In 60 verhalen
Auteurs Margreet Lenstra en Mathilde Kors

De bijna vijf kilometer archieven bevatten tal van archiefschatten, historische bronnen met bijzondere kleine en grote verhalen uit ons al dan niet nabije verleden. Bronnen en verhalen die het meer dan waard zijn om te laten zien en te vertellen. In Schatten uit het Waterlands Archief is een selectie van zowel bekende als minder bekende archiefschatten en hun verhalen opgenomen, verspreid over het werkgebied van het Waterlands Archief: de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland en de voorgangers ervan.

Verkoopprijs € 17,95