Weidevenne-Purmerend bouwt zijn wereld.

Nadat Purmerend de status groeikern in 1989 af was, bleef de behoefte aan woningbouw in de regio groot. Niet alleen voor Amsterdam maar ook voor Purmerend, dat sinds de jaren vijftig, zestig van de afgelopen eeuw als overloopgemeente voor de hoofdstad fungeerde, en de directe omgeving. Met de ontwikkeling van de Vinex-locatie Weidevenne kan het komend decennium voor een deel aan de woningbehoefte worden voldaan. Door de locatie van de wijk wordt het oude centrum weer geheel omringd door stedelijk weefsel. Daardoor krijgt de stad een evenwichtiger stedenbouwkundige structuur en het oude stadshart een nieuwe impuls. 'Weidevenne - Purmerend bouwt zijn wereld' is een boek over de ontwikkeling van Purmerends nieuwste wijk in wording.
Het boek is opgedragen aan burgemeester Theun van Dam, die op 28 november 2002 tijdens een buitengewone raadsvergadering, na ruim veertien jaar afscheid neemt als eerste burger van de stad Purmerend. Met zo'n 6.000 woningen is Weidevenne een van de grootste Vinex-locaties van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal
Aan de hand van een aantal essays wordt de soms veel bewogen bestuurlijke en politieke geschiedenis geschetst. Hierin komen allerlei betrokkenen uit verschillende disciplines aan het woord. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan hoe de wijk tot stand kwam.
In een drietal vijfluiken, in de vorm van korte interviews, komen tal van betrokkenen aan het woord. Samen met interviewer halen ze herinneringen op aan hun betrokkenheid en ervaringen in en bij Weidevenne, en in menig geval aan Van Dam als mens en bestuurder.

Formaat: 280 x 225 mm
Omvang: 112 pagina's
Bedrukking: zwart/wit met 4 kleuren illustraties
Afwerking: genaaid gebonden in papierenband

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.