Zaankanters bestaan niet!

Migratie vroeger en nu
Al vóór de verschijning van dit boek, schoot de titel ervan sommige geboren en getogen liefhebbers van de Zaanstreek in het verkeerde keelgat? Het zij zo: wie zich verdiept in de migratiegeschiedenis van het gewest wéét dat zich sinds de vroegste bewoning 'vreemd volk' in de autochtone streekbevolking heeft gemengd. Het waren de minsten niet: generatie na generatie droegen zij het hunne bij aan de uitstraling van en de toeloop naar de dorpen en de stad langs de Zaan.
De eerste publicaties over deze streek dateren van 1640 en de jaren vlak erna: Hendrick Jacobszoon Soeteboom verheerlijkte 'Oudt-Zaanden' en 'De Zaanlandsche Arcadia' als lustoord. Zijn publicaties werden de eeuwen door, gevolgd door vele andere boeken en dit voor even als laatste uitgegeven 'Zaankanters bestaan niet!' zal niet het laatste zijn. Maar het is nú, rond het jaar 2003, hoog tijd de geschiedenis van de Zaanse immigratie en emigratie vast te leggen. Dat gebeurde nog niet eerder.
Drie auteurs verdiepten zich in het onderwerp, elk van hen behandelde op eigen wijze een verschillend tijdperk. Het onderwerp verdient een breed publiek;
het boek wil de streekbewoners van nu informeren over hun wortels en doen nadenken over de toekomst.

Formaat: 230 x 280 mm
Omvang: 136 pagina's
Bedrukking: zwart /wit
Afwerking: genaaid gebrocheerd

Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.