Het geheim van Holland. De geschiedenis van het Hembrugterrein


€ 0,00

Het geheim van Holland. De geschiedenis van het Hembrugterrein


€ 0,00
  bestel nu

Informatie

Categorie De Zaanstreek
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum november -1


Omschrijving

Het Hembrugterrein in Zaandam was lange tijd letterlijk een blinde vlek op de kaart. Er was van 1895 tot 2003 een wapen- en munitiefabriek gevestigd, het Staatsbedrijf Artillerie-Inrichtingen, later Eurometaal. Hoe minder daarover naar buiten kwam hoe beter, de buitenwereld wist er nauwelijks van. Het terrein was rondom afgesloten met hekken, en de medewerkers hadden geheimhoudingsplicht.

Wie werkten er op het Hembrugterrein, wat maakten zij en wat deed het met hen om op deze plek hun brood te verdienen? Dit boek vertelt de verhalen van mensen die er een opleiding volgden, die er hun brood verdienden, of die het in 2003 verlaten terrein tegenwoordig nieuw leven inblazen. Mede aan de hand van vele historische foto’s en van afbeeldingen van objecten uit de collectie van het Hembrug Museum biedt het boek een inkijkje in de fascinerende geschiedenis van het semi-gesloten bedrijf dat er meer dan 100 jaar gevestigd was.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.