Claude Monet in Zaandam


€ 19,95

Claude Monet in Zaandam


€ 19,95
  bestel nu

Informatie

ISBN 978-9490492168
Categorie De Zaanstreek, Kunst en cultuur
Gewicht 300g
Aantal pagina's 288
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum juni 2022

Partner uitgeverij

Deze uitgaven is tot stand gekomen in samenwerking met:
Stichting Kunst zonder Rugwind – Zaanse schilderkunst 1600 - 1950

Omschrijving

In Claude Monet in Zaandam worden nieuwe inzichten gepubliceerd over het invloedrijke verblijf van de impressionist in de Zaanstreek in de zomer van 1871. Voor het eerst wordt een aantal locaties beschreven van onder meer  zijn twee Westzijderveld-schilderijen met de molens. Ook de achtergronden van de relatie die de Claude Monet had met de rijke koopmansfamilie Van de Stadt worden nader belicht. Er zijn talloze nieuwe gegevens gevonden over zijn 25 Zaanse schilderijen, met name het portret van Guurtje van de Stadt en zijn iconische schilderij van het koopmanshuis Oostzijde 221.

Ook wordt het werk van kunstenaars beschreven die op dezelfde locaties als Monet werkten en zich door hem hebben laten inspireren. Bijvoorbeeld de Fransman Armand Guillaumin,  een vriend van Monet die in 1904 op zijn advies naar Koog aan de Zaan kwam en daar minstens twee etsen en zeventien schilderijen met molenpanorama’s maakte.

Kunsthistoricus drs. Henk Heijnen beschrijft het werk van Monet en zijn navolgers tot in detail. Onderzoeksjournalist Ron Couwenhoven deed uitvoerig historisch onderzoek naar het verblijf en de Zaanse relaties van de kunstenaar.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.