Stuurman - Een Zaanse familie en haar cacaobedrijf 1908-1988


€ 34,99

Stuurman - Een Zaanse familie en haar cacaobedrijf 1908-1988


€ 34,99
  Vraag aan

Informatie

ISBN 978-94-92335-45-6
NUR 693
Categorie De Zaanstreek
Gewicht 1000g
Aantal pagina's 184
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum november 2023


Omschrijving

Toen de twintigste eeuw nauwelijks uit de startblokken was en het verwerken van plantaardige oliezaden in windmolens niet meer lonend, stapte een aantal nijvere Zaankanters over op het bewerken van afvalproducten van cacao- en chocoladefabrieken.

Een van die ondernemers was Jan Stuurman Dz. uit Westzaan. Na een loopbaan als letterzetter, kantoorbediende, handelsagent en makelaar in Koog aan de Zaan specialiseerde hij zich in het veredelen van cacao. Begonnen met een handvol windmolens wist hij met zijn cacaofabriek Aurora in Zaandam tot de top in de Zaanse cacaosector door te dringen. Dat deed hij niet alleen, zijn nazaten hielpen mee om het bedrijf tot bloei te brengen. Tot ook hun nering, net als talloze andere Zaanse familiebedrijven, opgeslokt werd door een grote multinational. De geschiedenis van de familie Stuurman, in goede en slechte tijden, loopt in deze publicatie als een rode draad door de verhalen over hun dagelijks leven en hun cacaobedrijf.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.