Boekenpakket De Stelling van Amsterdam (3 uitgaven)


€ 30,00

Boekenpakket De Stelling van Amsterdam (3 uitgaven)


€ 30,00
  bestel nu

Informatie

Categorie Erfgoed Noord-Holland
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum december 2021


Omschrijving

Vijf jaar werkte schrijfster Agnes de Boer aan een serie boeken over de Stelling van Amsterdam. Centraal stonden de mensen die werkten en soms woonden op de forten.

Leven langs de Liniedijk gebaseerd op verhalen van omwonenden van het Fort bij Krommeniedijk aangevuld met de geschiedenis van de forten Aan de Ham, Bij Veldhuis een Aan de St. Aagtendijk. Auteur Marjanne Groep

Kraijenhoff keert terug brengt verhalen tot leven in het noordoostfront van Markenbinnen, via de Beemster en Edam tot de batterijen bij Durgerdam en bij Diemerdam. Auteur Agnes de Boer

Herauten op de Stelling speelt zich af in de zuidoosthoek, van Muiden en Weesp tot aan De Kwakel. Auteur Agnes de Boer

Ook de verhalen van bijzondere objecten van de Stelling van Amsterdam kwamen aan bod zoals Munitiecomplex 1800 Roeden, Graansilo Korthals Altes, het Hembrugterrein en de forteilanden IJmuiden en Pampus.

De serie is te koop voor € 30,-. Een enkel boek kost € 12,50.

In de zelfde categorie als Boekenpakket De Stelling van Amsterdam (3 uitgaven)

Het jonge schaap

Lees meer € 9,95

Mooi Schagen

Lees meer € 19,95

Monumentaal Wormerland

Lees meer € 19,50
Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.