De Purmer is mijn gebied 1622-2022


€ 24,95

De Purmer is mijn gebied 1622-2022


Dit boek is niet meer leverbaar

Informatie

ISBN 978-94-92335333
NUR 693
Categorie Erfgoed Noord-Holland
Gewicht 1000g
Aantal pagina's 240
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum juni 2022

Partner uitgeverij

Deze uitgaven is tot stand gekomen in samenwerking met:
Stichting Purmer 400 jaar in samenwerking met Waterlands Archief, Purmerend

Omschrijving

De Purmer is mijn gebied’, zegt Willem Onrust in één van de vele interviews die in dit boek zijn opgenomen. Hij is niet de enige die deze verbondenheid voelt. Door de eeuwen heen hebben velen een band met de Purmer gehad, van Jan Adriaansz Leeghwater die betrokken was bij het droogmaken van het Purmermeer, de verschillende bestuurders, de boeren die het land bewerkten tot en met de vele nieuwe bewoners van het gebied. Zij allen bepalen de identiteit van de Purmer die in 2022 het 400-jarig bestaan viert. Tientallen artikelen, erfgoedbronnen en interviews brengen het verleden, heden en de toekomst van de polder in beeld in dit rijk geïllustreerde boek. Het boek bevat boeiende verhalen over onder andere het ontstaan van de droogmakerij, de boerderijen en bewoners, de bouw van de Purmerkerk, het onderwijs, het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de woningbouw. Huidige inwoners vertellen in korte interviews hun herinneringen aan de polder.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, musea, historische en archeologische verenigingen in de regio leveren mooie bijdragen met artikelen en beschrijvingen van afbeeldingen van objecten uit hun collectie. Een absolute aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor de rijke geschiedenis van de Purmer.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.