Geen toekomst zonder verleden


€ 29,95

Geen toekomst zonder verleden


€ 29,95
  bestel nu

Informatie

ISBN 78-94-92335-31-9
Categorie Erfgoed Noord-Holland
Gewicht 750g
Aantal pagina's 126
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum december 2021


Omschrijving

'Geen toekomst zonder verleden’. Dit besef droeg Vrienden van de Hondsbossche in 1981. De drie initiatiefnemers waren de bekende streekhistoricus Johan Schilstra, archiefspitter en kustspecialist Henk Schoorl en de dijkgraaf met brede visie Guus Ris. Zij zagen in dat goede kennis van de ‘natte’ geschiedenis van Noord-Holland zeer belangrijk was om een goede inschatting van de toekomst te kunnen maken. De Vriendenkring publiceert sinds de oprichting ieder jaar een gedegen, maar tegelijkertijd prettig leesbaar en rijk geïllustreerde uitgave over een onderwerp uit de watergeschiedenis van onze regio. Daarbij wordt waar mogelijk steeds aangehaakt bij de recente ontwikkelingen en de toekomst. Dit speciale jubileumboek start met een overzicht van ‘40 jaar Vrienden van de Hondsbossche’. Daarna volgen heruitgaven van vier nog steeds relevante oude uitgaven. De eerste drie geven samen een overzicht van de historie van de Hondsbossche Zeewering vanaf het begin van de jaartelling tot circa 1600. De vierde verscheen oorspronkelijk in 1988 en draagt de titel Kustgenese – Kust genezen? In deze uitgave kwam auteur Henk Schoorl op basis van een analyse van de ontwikkeling van het Marsdiep met een nog altijd prikkelend en actueel plan voor de verdediging van de kust van de Kop van Noord- Holland voor de dag.

Natuurlijk is onze kennis sinds 1980 niet stil blijven staan. Daarom worden de vier heruitgaven uitgebreid toegelicht en tegen het licht van de huidige inzichten gehouden. Geen toekomst zonder verleden is royaal geïllustreerd. Fotograaf Chris Schaatsbergen toont bovendien in prachtige beelden hoe historische plekken in het landschap er tegenwoordig uitzien. Tevens 38ste uitgave van de Vrienden van de Hondsbossche.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.