Van Atlas naar Alkmaar


€ 19,95

Van Atlas naar Alkmaar


€ 19,95
  bestel nu

Informatie

ISBN 978-94-92335-43-2
Categorie Familiegeschiedenissen
Gewicht 1000g
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Paperback
Verschijn datum november 2023


Omschrijving

Geschiedenis van een Marokkaanse gemeenschap


Marokkaanse Alkmaarders vertellen in dit boek Van Atlas tot Alkmaar over hun roots in Marokko (eerste generatie) en over hun leven in Nederland (eerste, tweede en derde generatie). Dat is bijzonder, want veel is geschreven over het wel en wee van de gastarbeiders die sinds de jaren ’60 naar Nederland kwamen, maar hoe het hun kinderen en kleinkinderen vergaat, is veel minder gedocumenteerd. Hoe kijken zij aan tegen de geschiedenis van hun voorouders, aan welke gewoontes en gebruiken houden ze vast en welke laten ze los? Welke problemen ervaren zij; biedt het opgroeien in twee culturen ook extra kansen?

Het boek is méér dan een bundel van vijfendertig interviews. Het geeft de levensverhalen diepte en kleur, en meer inzicht in de achtergrond en cultuur van de Marokkaanse gemeenschap in Alkmaar. Precies zoals Abdelkader Benali het in zijn inleiding beschrijft: ‘Openhartig praten Alkmaarders in dit boek over hun opmerkelijke levens, een schat om te koesteren.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.