De grafische verleiders van Wormerveer


€ 0,00

De grafische verleiders van Wormerveer


€ 0,00
  bestel nu

Informatie

Categorie De Zaanstreek
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum november 1999


Omschrijving

Meijer  boekhandel – drukkerij – uitgeverij – marketeer  (1890-1983)

In 1896 begonnen Gerrit Meijer en IJsbrand Heijn in Wormerveer een kleine drukkerij, dat zou uitgroeien tot een geavanceerd grafisch bedrijf met 180 werknemers en een van de grootste werkgevers in Wormerveer. Maar vooral werd Drukkerij Meijer bekend als een kwaliteitsdrukkerij die na de tweede Wereldoorlog nauw ging samenwerken met Grafisch ontwerpers, typografen, schrijvers en fotografen in Nederland. In de jaren 60 en 70 gaf het bedrijf alle ruimte aan mensen zoals Dick Elfers en Jurriaan Schrofer om met grafische technieken te experimenteren. Er heerste een cultuur van creativiteit en innovatie waardoor er prachtige boeken verschenen, die toonaangevend waren in de tijd. En nog steeds worden die producties als uniek ervaren, waarvan ‘Vuur aan Zee’ een van de bekendste is.

Er was een bijzondere samenwerking met het bedrijfsleven. Zo ontstond op initiatief van Meijer Pers onder andere de reeks ‘Volkomen Kookboeken’ van Albert Heijn, een van de eersten in zijn soort. Deze bedrijfsvoering met de toenmalige eigenaar Dirk Meijer leidde er toe dat het bedrijf een voortrekkersrol vervulde in het ontwikkelen van nieuwe grafische producten en verwierf bekendheid tot ver buiten de Zaanstreek. Helaas moest door de economische crisis die in de tweede helft van de jaren zeventig begon, in 1983 Drukkerij Meijer de deuren sluiten.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.