Beleef Oud-IJmuiden


€ 22,75

Beleef Oud-IJmuiden


Dit boek is niet meer leverbaar

Informatie

ISBN 000-000-000-000
Categorie Erfgoed Noord-Holland
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum november -1


Omschrijving

Verhalen uit de oude visserswijkOud-IJmuiden is een vissersplaats die is ontstaan na het graven van het Noordzeekanaal en de aanleg van de sluizen met de pieren. De geschiedenis van deze dynamische plek is pas 140 jaar oud en zeker bewogen te noemen. Na de aanleg van het Noordzeekanaal in 1876 groeide IJmuiden als vissersplaats. De nieuwe kustplaats trok mensen aan uit alle hoeken van Nederland. In het boek vertellen mensen uit IJmuiden over pionieren, ondernemen en hard werken, soms overleven maar ook over saamhorigheid en plezier hebben met elkaar. Het verenigingsleven vierde hoogtij en het Willemsplein, de Oranjestraat en de Kanaalstraat waren voor de Tweede Wereldoorlog belangrijke ontmoetingsplekken.
Na de crisis in de jaren dertig volgde tweemaal een kaalslag: de Tweede Wereldoorlog raakte het hart van de wijk en de sloop in de jaren zeventig van de resterende woningen met oude gebouwen. Daarna volgde de wederopbouw en momenteel wordt hard gewerkt om karakter, historie en vernieuwing met elkaar te verbinden.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.