Het Westfries Woordenboek


€ 0,00

Het Westfries Woordenboek


€ 0,00
  bestel nu

Informatie

Categorie Erfgoed Noord-Holland
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Hardcover
Verschijn datum november -1


Omschrijving

In 1984 verscheen de eerste druk van het Westfries woordenboek geschreven door Jan Pannekeet. Sindsdien is het boek twee keer herdrukt en nu, anno 2018 is de tijd rijp voor een vierde gewijzigde druk. Het West-Fries is als dialect of streektaal nog steeds springlevend. Niet dat het overal in het lage land achter de Omringdijk nog dagelijks wordt gesproken maar de interesse is er wel degelijk. Joop van Diepen en Andries Sijm hebben de uitdaging aangenomen om het Westfries Woordenboek in een nieuw jasje te steken. De heren hebben het woordenboek geheel opnieuw bekeken, woorden toegevoegd en geschrapt.

Het woordenboek wordt een uitgave van Stichting Uitgeverij Noord-Holland in samenwerking met de Facebook groep 'Westfriesland zô zegge waai dat'.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.