Waar woon je? Purmerend 1945-2020


€ 19,95

Waar woon je? Purmerend 1945-2020


Dit boek is niet meer leverbaar

Informatie

ISBN 978-9492335272
Categorie Erfgoed Noord-Holland
Gewicht 1000g
Aantal pagina's 216
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Paperback
Verschijn datum juni 2021

Partner uitgeverij

Deze uitgaven is tot stand gekomen in samenwerking met:
Vereniging Historisch Purmerend

Omschrijving

Een verhaal over Purmerend. Niet over koeien, schapen en het Boemeltje, maar over de veranderingen van na de Tweede Wereldoorlog tot heden. Een periode van grote maatschappelijke veranderingen waarin Purmerend veranderde van een “dorp met stadsrechten” tot een middelgrote stad in de 21e eeuw. Van 6.000 inwoners naar ruim 80.000 inwoners.

Over de barre woonomstandigheden in de jaren na de hongerwinter. Over grootse plannen die niet doorgingen en over lastige projecten die een groot succes werden. Purmerend is een van de weinige plaatsen in Nederland waar na de oorlog elke tien jaar een compleet nieuwe woonwijk werd aangelegd. Steeds kwam er weer een nieuwe woonwijk bij: Bloemenbuurt, Overwhere, Wheermolen, De Gors, De Purmer, Weidevenne en Kop van West. Van ruim en groen met kleine, eenvormige huizen (Bloemenbuurt) tot ruim en groen met riante woningen en een grote verscheidenheid aan bouwstijlen (Weidevenne). Dit is geen geschiedenisboek, het is een verhaal, een verhaal mede verteld door de stemmen van vele bekende en minder bekende Purmerenders die hun kleur brengen in dit boek. Kleur aan een stad als alle anderen, met sport, cultuur, kunst en jongeren, maar toch niet helemaal: het is Ons Purmerend.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.