Anna Singer, een verborgen leven


€ 29,95

Anna Singer, een verborgen leven


€ 29,95
  bestel nu

Informatie

ISBN 789078381839
NUR 681
Categorie Kunst en cultuur
Gewicht 700g
Aantal pagina's 160
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Paperback
Verschijn datum oktober 2022

Partner uitgeverij

Deze uitgaven is tot stand gekomen in samenwerking met:
Singer Laren

Omschrijving

In 2013 duiken in een Larense nalatenschap allerlei persoonlijke bezittingen van Anna Singer op. Die bijzondere vondst zet auteur Jet Boetje op het spoor van deze gepassioneerde Amerikaanse muziekliefhebster, kunstverzamelaarster en stichtster van maar liefst twee musea, een in haar geboorteplaats Hagerstown én een in Laren.

Wie was Anna Singer? Hoe zag haar leven eruit, welke dromen koesterde zij en kwamen die uit? Na een jarenlange zoektocht in archieven en langs alle plaatsen ter wereld waar Anna heeft gewoond, schetst Jet Boetje een rijkgeschakeerd beeld van Anna’s persoonlijke leven én van haar grote liefde voor de kunsten, die zij met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Deze biografie is geïllustreerd met talrijke historische foto’s en kunstwerken van onder anderen de Franse beeldhouwers Antoine Bourdelle en Auguste Rodin, de Amerikaanse impressionisten en de bevriende kunstenaars Martin Borgord en Jaap Dooijewaard.

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.