Kolhorn 1940-1945


€ 24,95

Kolhorn 1940-1945


Dit boek is niet meer leverbaar

Informatie

ISBN 978-94-92335-37-1
NUR 689
Categorie Tweede wereldoorlog
Gewicht 1000g
Aantal pagina's 132
Uitvoering Geheel in kleur
Bindwijze Paperback
Verschijn datum oktober 2023


Omschrijving

De Tweede Wereldoorlog had ook voor de inwoners van Kolhorn en omgeving grote gevolgen. Dit boek schetst in negentien biografische portretten wat de bezetting betekende voor het dagelijks leven van de mensen, hoe sommigen de kant van de Duitsers kozen en anderen zich daar juist tegen verzetten. Het verhaal over de oorlog in Kolhorn bestond tot nu toe uit een handvol persoonlijke herinneringen van ooggetuigen die veelal mondeling werden doorgegeven.

Via uitvoerig archiefonderzoek en gesprekken met  betrokkenen en nabestaanden geven de auteurs voor het eerst een breed overzicht van gebeurtenissen in deze streek tijdens de Duitse bezetting.

Kolhorn 1940-1945 is de eerste officiële publicatie van de nog jonge Historische Vereniging Kolhorn (Histoverkol).

Uitgeverij Noord Holland maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord met de privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode. Deze kunt u via de e-mail opvragen.